Unus pro omnibus, omnes pro uno - En för alla, alla för en.


Länge nu har vi gått omkring och kallat varandra för "Mina musketörer" etc. Eftersom Sandra är en nörd så beslutade hon sig för att en gång för alla klargöra vem som är vem av Dumas musketörer... lite likt den gången Sandra, Ida och Issan tillsammans beslutade vem som skulle vara vem i Harry Potter-serien (kan läsas i detta inlägg)
Till skillnad från den gången beslöt hon sig dock för att illustrera det hela också, resultatet kan ses här ovanför.

(Från vänster till höger, med motiveringar.)

Ida - Athos

Athos är den äldsta av musketörerna, Ida är förvisso inte äldst, men hon beter sig som det i alla fall och finns alltid där för att reda upp problemen, lite av en föräldrafigur helt enkelt. Athos beskrivs också som stilig och hemlighetsfull, och de andra tre är inte sena med att erkänna att Ida är sjukt snygg och innan Sandra lärde känna Ida tyckte hon att hon hade en lite ouppnåelig aura av mystik runt sig.

Emelie - D'Artagnan

D'Artagnan är yngst av musketörerna. Han är, mycket likt Emelie, extremt energisk och ibland lite barnslig. Han har också ett temprament som heter duga, något som Emelie delar med honom. Om någon skulle göra något hon misstycker om (för att dra ett exempel ur verkliga livet, kalla hennes lillasyster RIKTIGT elaka saker) så drar hon sig inte för att gå dit och skälla ut personen, alternativt slå dem. D'Artagnan, likt Emelie, må vara liten och söt om man sköter sina kort, men kan även vara en tidsinställd bomb om hon misstycker om något.

Issan - Porthos

Porthos är livsnjutaren bland musketörerna, han älskar, likt Issan, god mat. Han har en tendens att vara rolig utan att vara medveten om det, en talang även Issan har. Porthos överdriver ofta sina historier om äventyr i fjärran länder, Issan överdriver ibland och säger att hennes liv suger. Men vi har alla sådana dagar. Porthos har ett stort hjärta och han och Aramis har ett kärvänligt gnabbförhållande, inte olikt det som Issan och Sandra har.

Sandra - Aramis

Aramis är den mest motsägelsefulla av musketörerna. Ena sekunden är han öppen och högljudd, men han har också ett starkt behov av ensamtid, mycket likt Sandra. Aramis fascineras av vackra kvinnor, ett drag som även Sandra har. (En titt i hennes skissblock visar klart på detta, hon argumenterar för sin sak med att kvinnor är så mycket lättare att rita.) Aramis värderar även vänskap oerhört högt, något även Sandra gör, de båda anser att nära vänner står över allt annat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0